De leukste hotspots voor een weekendje vintage shoppen in Antwerpen

Vintage shoppen Antwerpen

Antwerpen is altijd een goed idee. Rondlopen door de fijne straatjes, genieten van alle inspirerende winkels, heerlijk eten en natuurlijk vintage shoppen. Wij delen graag onze hotspots & vintage tips van Antwerpen. 

Vintage shoppen
Zoals in veel grote steden kun je voor het score van goedkope parels beter niet in de stad zelf zijn. Dit geldt ook voor Antwerpen. Wil je goedkoop parels scoren? Dan kun je beter buiten het centrum op zoek gaan naar kringloopwinkels. De bekendste kringloopwinkelketen in België heet: Kringwinkel. Je kunt hier vinden waar deze winkels zich bevinden. Als je mazzel hebt kun je hier zeker parels scoren. Vooral voor mooi glaswerk en kasten moet je in België zijn.

Naast de kringloopwinkels zijn er ook regelmatig leuke markten om te bezoeken. Rommelant is een bekende rommelmarkt in de Expo van Antwerpen. Hier staan veelal particuliere kraampjes, waardoor de kans op kleinere prijsjes ook groter is. Wel geldt hier: kijk goed. Er staat ook veel rotzooi, maar dat maakt de jacht ook leuk!

Vintage shoppen Antwerpen
Parels scoren buiten Antwerpen
Wil je eens een andere grote rommelmarkt buiten Antwerpen bezoeken? Dan is Eeklo echt een aanrader. Dit is de grootste rommelmarkt van Vlaanderen en vind meestal tijdens het eerste weekend van oktober plaats. Tijdens deze rommelmarkt staan er door veel straten van Eeklo allemaal kraampjes verspreid (vaak meer dan 1000 (!)) en kan je km's lopen om vintage te scoren.

Vintage inspiratie op doen
Ben je in het centrum van Antwerpen en vind je het leuk om vintage inspiratie op te doen, dan is de Kloosterstraat heel leuk om te bezoeken. Deze straat in Antwerpen heeft echt de leukste winkeltjes. Veel prachtige vintage winkels om bij weg te kwijlen, afgewisseld met mooie interieur winkels. Hieronder een kort lijstje met een aantal winkels die je in deze straat kunt vinden:

Eten en drinken in Antwerpen
Eten en drinken in Antwerpen
Het stikt van de leuke eettentjes en gezellige barretjes waar je in Antwerpen kunt neerstrijken. Hieronder vind je onze favorieten:

Koffie, ontbijt & broodjes:
Niets fijner dan de dag beginnen met een goed cappuccino en iets lekkers. Bij deze tentjes kan dat!

 • Goodie Foodie (Lekkerste pancakes, die er ook nog fantastische uitzien)
 • Daily Dose 
 • Mooy (Bijna helemaal roze ingerichte zaak, met lekker eten & goede koffie)
 • Le Pain Quotidien (Leuke bakkerij met fijn restaurantje, waar je heerlijk kunt ontbijten)
 • Have a roll (De allerlekkerste kaneelbroodjes met verschillende toppings, verpakt in een prachtig, vrolijk doosje)


Lunch:
Heerlijk even bijkomen van een shopsessie of opwarmen in een fijn tentje. Dit zijn onze favorieten lunchspots van Antwerpen:

 • Charlie's Antwerpen (Knusse en fijne locatie, met niet alleen heerlijke koffie, maar ook goede broodjes. Met liefde gemaakt & fijn voor het oog)
 • Walvis Antwerpen (Goed verzorgt, voor ieder wat wils & met een gezonde twist)
 • Tinsel (Hip tentje met indrukwekkend interieur, evenals de lunch)
 • Domestics (Prachtige bakkerij, met meerder locaties. Allemaal even prachtig)
 • Graanmarkt 13 (Biedt een compleet concept, shoppen en eten onder één dak)

Diner:
In de avond is het altijd gezellig in Antwerpen. Genoeg leuks om heen te gaan, wij deze onze favorieten:

 • Le Pristine Café (Restaurant van Sergio Herman, prachtige locatie, fantastische eten en het allerbeste: het café heeft betaalbare prijzen. Ga je liever all the way? Dan kun je ook reserveren in het restaurant)
 • September (Hart voor lokaal, puur en een passie voor goed eten, is wat dit restaurant kort samenvat. Ook nog eens gevestigd op een erg mooie locatie)
 • Fiskuskur (De naam is Deens voor vissershut en is gevestigd op het eilandje in Antwerpen. Een unieke locatie met een mooi concept)
 • Lewis (Puur en rauw zeggen ze zelf, wij zouden hier nog wel edgy aan toe willen voegen. Goed eten met een rauw randje en alles tot in de puntjes doorgevoerd)


Winkels 
Eindeloos veel leuke winkeltjes vind je in Antwerpen. Wij vinden vooral de kleinere boetiekjes leuk. Onze favorieten hebben we hier op een rijtje gezet: