How to style: vintage parels in een babykamer

In 'how to style' geven we je een kijkje in verschillende interieurs die veel vintage items in hun interieur hebben. We geven je tips hoe je vintage items kunt combineren met nieuwe items, zodat jij een interieur creëert waar je blij van wordt! 

Deze keer geven we een kijkje in de babykamer van Morris, het zoontje van Sanne (Instagram: @Sannemenger). "Ik vond het een feestje om alles voor de babykamer te mogen bedenken, uit te zoeken en in te richten," Én dat is te zien! Ze heeft een prachtig en heel fijn plekje gecreëerd. 


Fris, maar toch warm
De basis van de babykamer is licht, fris en wit. Om warmte te creëren heeft Sanne een prachtige regenboog geschilderd op één van van de muren, een terracotta lambrisering gemaakt en veel rotan en houten items gebruikt. Zo blijft het geheel licht & fris, maar krijgt het toch ook de warmte en gezelligheid die je wilt in een babykamer. Het rotan kastje naast de commode is vintage en komt bij ons vandaan. Zo'n rotan kastje staat niet alleen erg leuk, het is ook nog eens erg praktisch. Sanne gebruikt het kastje om de verzorgingsproducten voor Morris op te bergen. 

How to style: vintage parels in een babykamer

Groen, marmer en printjes
Als accessoires zie je in de babykamer van Morris veel groen in de vorm van planten terug, maar ook gezellige printjes en vintage marmeren plaatjes. Die laatste worden onder andere gebruikt om gezellige hoekje te maken met mooie kaarsen en vintage messing kandelaars. Ook het zoutlampje staat op een marmeren plaatje.
How to style: vintage parels in een babykamer
Een warm nestje
De regenboog op de muur, waar ook het vintage rotan wiegje van Morris staat, is handgeschilderd door Sanne. Deze regenboog is ook weer terug te zien op de geboortekaartjes van Morris. Samen met de regenboog is het vintage rotan wiegje een echte eyecatcher in de babykamer.

Naast het rotan wiegje staat een vintage rotan krukje, waar een gezellig hoekje mee gemaakt is. Op het krukje staan planten, een vintage marmeren plaatje en een voorleesboekje. 
How to style: vintage parels in een babykamer
Combineren van materialen
Het gezellige gevoel en de eenheid van de babykamer komt mede door het goed combineren van kleuren en materialen. Zo laat Sanne de kleuren va het geboortekaartje van Morris consistent terugkomen. Het geboortekaartje zelf heeft ook een mooi plekje gekregen in de babykamer en staat in een vintage marmeren servethouder. Ook combineert Sanne verschillende natuurlijke materialen zoals, hout, marmer en rotan. Andere items laat ze opvallen door printjes en het toevoegen van messing items. In de vintage messing lamp met stipjes lampenkap zie je dit onder andere duidelijk terug. 

Wil je jouw babykamer ook uniek maken met vintage interieur items? Onder het kopje 'Kinderkamer' vind je parels die hier perfect passen.