How to style: vintage parels in je keuken

In 'how to style' geven we je een kijkje in verschillende interieurs die veel vintage items in hun interieur hebben. We geven je tips hoe je vintage items kunt combineren met nieuwe items, zodat jij een interieur creëert waar je blij van wordt! 

Deze keer geven we je een kijkje in onze eigen keuken die natuurlijk, en niet geheel onverwacht denk ik haha, ook aardig wat Kringloopparels bevat. We wonen samen met onze kat Joop en hond Saar in het centrum van Harlingen in een huis van meer dan 150 jaar oud. 

Binnengluren in onze keuken

Vintage koffie hoekje
Onze keuken is niet super groot en het aanrechtblad staat dan ook snel vol. Toen we dit koffiezetapparaat aanschafte hadden we dan ook snel door, dat deze niet echt lekker op het aanrecht past (weg ruimte). We hebben een vintage kastje opgeknapt en geschilderd in een frisse, blauwgroene kleur. Hier is nu een gezellig koffiehoekje van gemaakt. Naast het kastje staat een vintage, roze kratje die we gebruiken voor lege flessen en ook de hand- en theedoek hangen aan een vintage, messing haakje.


Binnengluren in onze keuken met vintage vondsten

Meer dan een koffiehoekje
Deze kast is ondertussen meer geworden dan een verlengstuk van onze keuken en een koffiehoekje. Het is een gezellig hoekje geworden waar ik graag naar kijk als in aan de eettafel in de keuken zit. Vooral de combinatie van oud en nieuw zorgt ervoor dat het een gezellig en fijn geheel is. De vintage parels vallen misschien niet direct op, maar ze zijn er zeker! Zo leggen wij onze auto- en huissleutels bij thuiskomst altijd in het kristallen, vintage bakje naast het koffiezetapparaat. Dit bakje staat weer op een vintage, marmeren plaatje. Zitten de kaarsen gezellig in een vintage marmeren vaasje, staan de accessoires aan de rechterkant van het koffiezetapparaat op een marmeren plaatje en is de glazen karaf ook vintage. 

How to style je keuken

Praktisch en mooi
Op het aanrecht zelf vind je ook veel vintage parels terug. Zo vind ik veel verpakkingen niet mooi en heb ik de olijfolie waar we mee bakken in een vintage Deens frisflesje geschonken. Peper en zoutbusjes liggen in een vintage, marmeren bakje die afkomstig is van een vintage marmeren vijzel

Binnengluren onze keuken vol met vintage parels

Marmeren details
Vintage marmeren plaatjes of andere vintage marmeren items zijn door ons hele huis terug te vinden. Ook op het aanrecht vind je weer zo'n handig, vintage marmeren plaatje. Op dit plaatje is een gezellig en handig hoekje gecreëerd, met mooie lepeltjes (waarvan er één ook vintage is), een potje met kruiden en een mooi flesje olijfolie. In het vintage schelpje schaaltje ligt grof zeezout uit Bonaire.