What to do: in Harlingen

Ben je benieuwd wat je naast onze kerst pop-up & de superleuke Zoutsloter Kerstmarkt nog meer kunt doen 10 december in Harlingen? Wij hebben een aantal parels van winkels, restaurantjes en overnachting locaties voor je op een rijtje gezet. Harlingen is natuurlijk een bekende plaats om over te stappen op de boot naar Vlieland & Terschelling, maar het is veel meer dan dat! We laten je het graag zien. 

What to do: in Harlingen


Harlingen kreeg al in 1234 stadsrechten, en heeft als stad één van de hoogste monumentedichtheden van Nederland. Dit zie je dan ook terug in de aanwezigheid van de vele historische panden en gevels in het stadshart. Het centrum van Harlingen heeft prachtige straten met de mooiste huizen. Daarnaast ligt het centrum op een paar minuten lopen van de buitenhavens & het strand. 





ETEN & DRINKEN
In het centrum vind je veel verschillende eettentjes. Hieronder hebben we onze favorieten op een rijtje gezet.

Eetcafé Nooitgedagt (website: www.eetcafenooitgedagt.nl)
Nooitgedagt is gevestigd in een prachtig oud pakhuis in het centrum van Harlingen. Het pand dateert uit 1647 en is nog geheel origineel. Bij Nooitgedagt kun je terecht voor een goede kop koffie, een heerlijke lunch in de middag & een lekker en gezellig diner in de avond. Ze voeren een Frans/Europese keuken met zoveel mogelijk groenten, vis & vlees uit Harlingen en omgeving. 

Brasserie de Jasmijn (website: www.brasseriedejasmijn.nl)
Op één van de gezelligste plekjes in het historisch centrum van Harlingen vind je Brasserie de Jasmijn, gevestigd in een sfeervol 18e-eeuws monumentaal pand. Je kunt bij de Jasmijn terecht voor lunch en diner gemaakt met prachtige (streek)producten die met veel aandacht en liefde bereid zijn. Geniet binnen van de gezellig en fris ingerichte brasserie of geniet op het zonovergoten terras van een drankje & hapje. 

Brasserie de Jasmijn

San Marino (website: www.sanmarino.nl)
'Klein Italië in het centrum van Harlingen'. In de keuken van San Marino werken ze al meer dan 36 jaar uitsluitend met verse ingrediënten. Laat je verrassen door de unieke San Marino panpizza's of proef de heerlijke welbekende/beroemde salade. Je hebt bij San Marino voldoende keuze; van pizza, pasta, tot vlees- & visgerecht.

Havenbrouwerij het Brouwdok (website: www.hetbrouwdok.nl)
In de haven van Harlingen vind je brouwerij het Brouwdok. Ooit klein begonnen en nu uitgegroeid tot een bekend biermerk. Op de locatie vind je niet alleen de brouwerij, maar kun je ook de heerlijkste bieren proeven in het cafe/restaurant dat de eigenaren hier hebben gecreëerd. Drink een 'Wad Weizen' of 'Vlaams Paard' met uitzicht op de Waddenzee. Éxtra leuk; deze locatie is ingericht met vintage meubels! 

 

Hotel, restaurant & café Anna Casparii (website: www.caspariigroup.nl)
Gelegen aan de Noorderhaven vind je hotel, restaurant & café Anna Casparii. Gevestigd in een prachtig historisch pand met uitzicht op de Noorderhaven. Je kunt hier terecht voor een heerlijk ontbijtbuffet, uitgebreide lunch, goed diner of gezellige borrel. En mocht je je hier helemaal op je gemak voelen kun je er ook blijven slapen. Bovenin vind je namelijk het hotel. Goed verzorgt en van alle gemakken voorzien.

Grandcafé Levels (website: www.levels-harlingen.nl)
Op zoek naar een fijne plek om te borrelen? Dan is Levels, gevestigd in het centrum van Harlingen, de perfecte locatie! In een ongedwongen setting kun je hier genieten van een heerlijke lunch, hapjes en fijne cocktails. Levels dankt haar naam aan de verschillende Levels in het interieur. Deze Levels zie je niet alleen terug in het interieur maar ook in de opbouw van de menukaart. Voor elk moment van de dag, voor elke smaak, weer of geen weer er is altijd iets lekkers. 



WINKELS
Het centrum van Harlingen heeft een diversiteit aan winkels, grotere bekende ketens, maar ook erg leuke, kleine boetiekjes. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

No3 Gifts & Lifestyle (website: www.no3giftslifestyle.nl)
No3 Gifts & Lifestyle is een sfeervolle winkel gevestigd aan de Grote Bredeplaats, in het centrum van Harlingen. De winkel biedt mooie kleding van onder merken als NUKUS, Jcophie en &Co. Daarnaast vind je de leukste sieraden, kaarten & interieur accessoires van onder andere ZUSS

Binnen en Buiten Harlingen (website: www.binnenenbuitenharlingen.nl)
Alleen maar moois voor in huis kun je hier vinden. Denk aan prachtig gekleurde boeketten droogbloemen, kaarsen, lampen & mooie producten om cadeau te geven.

Koks & Keukenmeiden (website: www.koksenkeukenmeiden.nl)
In een prachtig monumentaal pand vind je Koks & Keukenmeiden. Deze winkel is van dezelfde eigenaresse als Binnen en Buiten alleen is deze winkel, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op alles in en om je keuken. Denk aan de mooiste kopjes, maar ook aan kookboeken, glazen, borden & praktisch keukengerei. Deze winkel laat zien dat het serveren van eten een feest is!

Atelier Swoop (website: www.atelierswoop.nl)
Atelier Swoop is een Scandinavische Conceptstore. Je vindt bij Atelier Swoop Scandinavische interieur- en lifestyle producten, duurzaam wolgaren en andere producten om blij van te worden. En blijf gezellig hangen voor een 'Fika'. Dit is een moment dat ze in Zweden elke dag even pakken voor een goede kop koffie met een heerlijk huisgemaakt stukje taart.

Foto's: Atelier Swoop

Huuswurk (website: www.huuswurk.nl)
Huuswurk staat voor design & ambacht. Alle producten zijn met liefde voor ambacht gemaakt en verantwoord geproduceerd. Wanneer je graag sfeervol woont, een bijzonder cadeau of een leuke souvenir zoekt dan ben je bij Huuswurk aan het goede adres. Van design fauteuils tot vloerkleden van gerecyclede petflessen en van vrolijke gebaksbordjes tot de Harlinger visserstrui. Je vindt het allemaal in deze leuke winkel!

Pikanini (website: www.pikanini.nl)
Op zoek naar de mooiste kinderkleding? Dan ben je bij Pikanini op het juiste adres! Met een ruime keuze uit altijd de nieuwste collecties in de maat 50 t/m 176 van diverse merken. Ook voor leuke (kraam)cadeautjes kun je hier goed terecht.

Benieuwd wat Harlingen nog meer te bieden heeft? Bekijk het via deze link.